Work out on the go.

Voor de mensen die willen afvallen of een moeilijk punten dieet aan het volgen zijn, stop daarmee! Ik heb nu toch het perfecte workoutplan voor u ontwikkeld! Gewoon een blokje om. Wie had gedacht dat het zo simpel kon zijn.

Wanneer je te voet op reis gaat en je al je hebben en houden op je rug moet meezuilen, dan is het belangrijk om een keuze te maken in wat je in je tas stopt. Je wilt hem natuurlijk niet te zwaar hebben. Gelukkig zijn er vele reiswebsites en zij geven allen aan dat wanneer je de eerste keer gaat backpacken je te veel mee neemt. Mooie waarschuwing, en ik dacht dat gaat mij niet gebeuren. Lekker wel dus!

Ondertussen heb ik op verschillende plekken spullen achtergelaten, waardoor ik nu mobieler ben dan voorheen. Wanneer je tas 5 kilo lichter is dan voorheen zijn die 35 km opeens een stuk makkelijker.
Nu heeft een zware tas wel een voordeel, want je hebt daardoor een dagelijkse workout. Ik heb meer spierweefsel en een beter uithoudingsvermogen dan ooit te voren. Vooral mijn benen hebben het gemerkt, maarja wat wil je, elke dag is leg day.

Het is opmerkelijk om te zien hoe snel je lichaam zich aanpast. Mijn broek mag dan ondertussen van mijn billen zakken (mijn riem bleef achter in Parijs vanwege het gewicht), toch ben ik 5 kilo aangekomen. Mijn hele fysieke gestel is langzaam maar zeker veranderd. Je zou misschien denken dat ik door het gewicht van de tas nu nog meer voorovergebogen loop dan ik al deed, maar het tegendeel is waar. Rechtop met de borst vooruit is hoe ik de wegen afleg.

Al die aanpassingen gingen niet ongemerkt voorbij. Helse pijnen (let op: lichtelijk gedramatiseerd) heb ik moeten doorstaan. Eerst begon mijn rechtervoet te zeuren, daarna mijn linkervoet, gevolgd door mijn knieën. En soms een dagje met kramp door moeten zetten. Gelukkig leer je onderweg je lichaam beter kennen en kun je al snel het onderscheid maken tussen een pijntje door oververmoeidheid of een signaal van pijn dat er serieus iets aan de hand is. Verder leer je nieuwe soorten van vermoeidheid. Maar wanneer de blaren zo groot worden dat ze een nieuw lichaamsdeel op zich vormen, dan weet je dat je niet goed naar je lichaam geluisterd hebt. Om het dan goed te maken trakteer je jezelf op chocolade en taart. En aangezien je het er de volgende dag toch weer afloopt mag je best die hele taart opeten.

Advertisements

One comment

 1. Roel C · January 24, 2016

  Hey Ronnie!
  Wat schrijf je op een mooie manier, een prettige manier om je een beetje te blijven volgen.
  Houd vol en wanneer je dit tot een goed einde hebt weten te brengen dan is het lopen van de Nijmeegse Vierdaagse een soort van dagelijkse etappe van 50 km.
  Groetjes en houd je sterk!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s