Dus wat is nou eigenlijk het plan?

Ging jij niet naar Barcelona? Ja, maar nu ben ik eerst even in Porto. Want aangezien ik zo dichtbij was, kon ik net zo goed even een kleine omweg maken, op de detour die ik al aan het maken was.

Zodra ik in Porto aankom vergeet ik de naar mijn gevoel helse tocht die ik vanaf Santiago heb afgelegd. Ik weet niet wat het was, misschien zat ik te veel in de storm, misschien was ik te gehaast, misschien te veel gefocust op wat ik had of te veel op wat er na Porto komen gaat.

Mijn plan om twee dagen in Porto te blijven is al een plan van niks, want ik blijf uiteindelijk een paar dagen extra. Maar het was het waard en nodig ook, want de eerste paar dagen doe ik eigenlijk niets anders dan slapen. En daar voel ik me totaal niet schuldig over. Het mooie aan dit bestaan is: ik moet lekker helemaal niks! Zo word ik op maandag, terwijl Nederland net aan zijn lunchpauze begint en de dagen aftelt naar het volgende weekend, om 12 uur eens een keertje wakker. Fuck! Ik had van alles op de planning staan voor vandaag. Dus besluit ik gewoon nog een dagje extra te blijven en sluit mijn ogen weer.

Uiteindelijk heb ik alle tijd om de stad te zien. Te genieten van lekkere gerechten, zonnestralen en mannen. Ik ben tenslotte op vakantie, dus dan mag dat. En om dat niet te vergeten, plan ik een dagje aan het strand in, wat uitdraait op een dagje schetsen in het centrum.
Ja ja, dames en heren na bijna 8 maanden heb ik dan eindelijk het schetsboek dat ik al die tijd al meedraag opengeslagen. Of om eerlijk te zijn heb ik een nieuwe gekocht. Ja, dat is iets psychisch. Het boek dat ik had was te perfect. Dus heb ik een crappy schetsboek gekocht en omgedoopt tot het boek vol fouten. Enige regel is: geen potlood gebruiken. Gewoon lekker schetsen. Iets dat ik in mijn tijd op de kunstacademie veel vaker had moeten doen. Wat zal mijn tekenleraar nu trots op mij zijn.
Onderweg ben ik door verschillende mensen geïnspireerd, die gewoon tekenen. En ik dacht steeds, ik wou dat ik dat kon. Maar weet je wat, ik kan dat ook gewoon.

Hoe dan ook het dagje strand werd een dagje later, dus bleef ik nog een dag. Ik moet natuurlijk nog tijd hebben om de volgende 500km te plannen. Vanaf hier gaan we (mijn schetsboek en ik) lopen naar Madrid. Iets waar ik erg naar uitkijk, want het brengt me dichter bij Barcelona (waar ik dus nog steeds heenga). Maar misschien moet ik dat hele plannen maar gewoon laten. Plannen is sowieso voor watjes. En ik zag zojuist dat vanaf hier Afrika 300km dichterbij is dan Barcelona…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s