RonEetIJs.

Mensen beginnen nu ook te vragen: “Waar doe je het allemaal van?” Dat gaat je natuurlijk geen reet aan, maar ik kan er heel kort over zijn. Ik heb niet veel en ik geef niet veel uit.

Slapen doe ik vaak gratis of voor weinig, want ik geef liever 40 euro uit aan eten dan aan slapen. En ik heb mijn tent natuurlijk. Het weer wordt warmer dus perfect om buiten te slapen. Dan zie je de zon ondergaan en weer opkomen, en dan denk je: “Zo simpel is het leven.” En zo simpel is reizen ook. Want het hoeft niet veel te kosten, je moet het gewoon doen.

Een groot voordeel tijdens deze reis zijn mijn principes. Ik drink namelijk geen alcohol en ik rook niet. Beide nooit gedaan. Dat geeft zo nu en dan weleens rare blikken, vooral dat ik niet rook. Of beter gezegd niet IETS rook. De eerste vraag over de grens was: “Je hebt toch wel iets meegebracht?” Had ik dat nu wel gedaan dan was dat het antwoord op de geldkwestie-vraag geweest.

Zelf heb ik andere verslavingen en zou je mij nu een van de hoofdsponsors van Milka kunnen noemen. Naast chocolade gaat een groot deel van mijn budget naar…ijsjes! Want dat versterkt het vakantie gevoel.
Verder drink ik eigenlijk alleen water en zodra ik zonder kom te zitten dan vraag ik in een bar of ze mijn fles kunnen vullen. En aangezien ik daar dan toch ben, koop ik meteen een ijsco.

Op sommige momenten ben ik zelfs zo dapper om bij iemand aan te bellen en daar om water te vragen. En steeds sta ik weer versteld van de vrijgevigheid van de mensheid. Kom je om een liter water vragen en ga je weg met een volle fles en een kilo zelf geplukte sinaasappels. Of je loopt langs een marktkraampje en voor je het weet krijg je een hele zak verse kersen in je handen gedrukt. Of die keer dat ik een heel lunchpakket meekreeg, of “gewoon” twee appels. Met tranen van geluk vervolg ik dan mijn pad. Deze mensen geven je een boost om door te gaan, meer dan je ooit in woorden kan omschrijven. Gewoon, omdat je daar loopt. Gewoon, omdat het zo warm is. Gewoon, omdat het kan.

Zeer dankbaar ben ik hiervoor, zeker wanneer de thermometer opeens 39 graden aangeeft en jij 40km te voet aflegt. De hitte is soms niet om uit te houden en maakt het lopen een stuk minder aangenaam. Nu is er natuurlijk maar een manier om dat warme weer aangenamer te maken: heel veel ijsjes eten! 

Advertisements

One comment

  1. Sam Burbank · June 16, 2016

    Looks beautiful out there. Hope you’re doing well 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s