Vos.

Ik zette mijn telefoon aan en het eerste dat ik binnenkreeg was: “Ze is goed ziek, heeft medicijnen gehad en is aan de dwangvoeding.” Ik zit in een grot en kan niks dan afwachten op goed nieuws. Ping. Zeven gemiste oproepen. En ik wist genoeg.

Ik bleef mezelf voorhouden dat het niet zo was. Tijdens een wandeling stortte ik in. Ik wist nog niks zeker, of wel? Ik voelde dat ze weg was.
De volgende dag kreeg ik het telefoontje: “Sorry ik heb slecht nieuws voor je.”

Alles stort in.

Mijn knuffelbeestje, mijn kleine meid, mijn Vosje, heeft het niet gered. En het ergste van alles ik was er niet voor je. Ik ging namelijk op avontuur, al was jij de reden dat ik bijna niet ging. Ik verliet je toch. Maar we zouden elkaar weer zien, na mijn reis. Maar ik moest zo nodig langer weg. En nu zat ik hier terwijl de bergen rood kleurden en de nacht inzette, voor de wereld en voor jou.

Mijn moeder is er kapot van. “Het is meteen zo stil in huis en met haar hier was het alsof jij ook nog een beetje bij me was.” Maar ik zit hier in die klote stad en die hele fucking reis kan me nu gestolen worden, want ik ga mijn vriendinnetje nooit meer zien. We zeggen niks en alles wordt troebel.

Mensen zien me huilen, maar het boeit me niks. En ze zullen zeggen het was maar een konijn. Ja, maar verdomme wel mijn konijn. En een met een persoonlijkheid.
Daar kwamen Frank, Meer en Annefleur aan met een doosje en een baal hooi. Ik had zojuist mijn vader gecremeerd en zij brachten nieuw leven. Zij brachten me jou.
Wat was je klein toen ik je kreeg. Totaal niet bang, alleen nieuwsgierig en je maakte me zo aan het lachen met je ondeugende fratsen en atletische sprongetjes. Met jou kon zo lekker gekroeld worden en je liep overal achter me aan.
Wat had ik je graag vastgehouden zodra ik weer thuiskwam. Ik zou nooit langer dan een jaar weggaan, want jij was de hoofdreden om terug te komen.

Het blijft onwerkelijk, zelfs nu ik het schrijf. Dag Vos, bedankt. Zoals Raoul liep voor Puck, loop ik nu dat laatste stuk voor jou. Maar Vosje ik mis je nu nog meer dan ik al deed, dus loop je alsjeblieft met me mee?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s